maaadziaa

maaadziaa

Kucharz
[Przepisów: 5]

Udka w warzywach 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała potrawa gdy ktoś nie lubi smażonego mięsa

Udka w warzywach 2

Składniki:

Udka w warzywach 2

 

  • Danie na 4 osoby:
  • 4 udka
  • 2 marchwie
  • 1 por
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 szklanka wywaru rosołowego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Udka w warzywach 2
Udka opłukać i ugotować, aż będą miękkie, ale nie rozgotowane. Marchew i pietruszkę obrać zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Por pokroić w kostkę cienką. Wywar z rosołu wlać do naczynia żaroodpornego dodać marchew i pietruszkę startą oraz pokrojonego pora. Gotować na małym gazie przez około 30 min aż będą miękkie. Dodać nogi z kurczaka i całość dusić przez około 25 min podlewając oliwa ( około 3 łyżki). Najlepiej podawać z ugotowanymi ziemniakami z koperkiem.