Sposób przygotowania:
Udka w ziołach z ziemniakami
Udka myję i dokładnie nacieram przyprawami , przyprawy wcześniej mieszam. Obrany czosnek i cebulę, kroję na kawałki i obkładam nimi udka, mieszam całość, przekładam do worka i wkładam do lodówki, najlepiej na całą noc.
Po tym czasie, do mięsa dodaję obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki, posypuję jeszcze ziołami, mieszam całość , zamykam worek do pieczenia, (można zrobić dziurki aby nie popękał w czasie pieczenia)
Piekę jakieś 70 -80 minut w 190 st C
Doskonałym dodatkiem jest surówka z pekinki.
Po tym czasie, do mięsa dodaję obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki, posypuję jeszcze ziołami, mieszam całość , zamykam worek do pieczenia, (można zrobić dziurki aby nie popękał w czasie pieczenia)
Piekę jakieś 70 -80 minut w 190 st C
Doskonałym dodatkiem jest surówka z pekinki.