Sposób przygotowania:
Udka z grejpfrutem
Z 1,5 grejpfruta wycisnąć sok i wymieszać z syropem malinowym.
Udka ułożone w naczyniu do zapiekania posypać startą skórką z grejpfruta i polać sokiem. Położyć pół plasterki grejpfruta. Odstawić na 4 godziny do lodówki.
Po tym czasie udka oprószyć solą i pieprzem, posypać paprykami pokrojonymi w paski. Cebulę obrać pokroić w kostkę i posypać mięso. Do smaku posypać świeżym tymiankiem.
Piec około 60 minut w nagrzanym piekarniku.
Udka ułożone w naczyniu do zapiekania posypać startą skórką z grejpfruta i polać sokiem. Położyć pół plasterki grejpfruta. Odstawić na 4 godziny do lodówki.
Po tym czasie udka oprószyć solą i pieprzem, posypać paprykami pokrojonymi w paski. Cebulę obrać pokroić w kostkę i posypać mięso. Do smaku posypać świeżym tymiankiem.
Piec około 60 minut w nagrzanym piekarniku.