Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka na ryżu
Udka kilka godzin wcześniej zamarynować paprykami, majerankiem i wegetą. Odstawić do lodówki.
Zalewa: Do wody dodać masło i przyprawy oraz ketchup, a następnie zagotować.
Cebulę pokroić na paseczki. Ryż opłukać i rozsypać na blasze wyłożonej folią aluminiową. Na to wysypać cebulę, na wierzchu ułożyć udka. Zalać zalewą.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok. 1 godziny.
Zalewa: Do wody dodać masło i przyprawy oraz ketchup, a następnie zagotować.
Cebulę pokroić na paseczki. Ryż opłukać i rozsypać na blasze wyłożonej folią aluminiową. Na to wysypać cebulę, na wierzchu ułożyć udka. Zalać zalewą.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok. 1 godziny.