Sposób przygotowania:
Ziołowe udka z kurczaka
1. Udka z kurczaka myjemy i delikatnie osuszamy. 2. W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie zioła, czyli paprykę, czosnek, natkę pietruszki, koperek, bazylię, curry, zioła prowansalskie oraz mąkę i wegetę. Oczywiście mogą znaleźć się tu też inne zioła, w zależności kto co lubi. 3. Udka smarujemy lub obtaczamy, (jak komu wygodniej) przygotowaną mieszanką ziół. 4. Posmarowane ziołami udka wkładamy do rękawa do pieczenia i wsypujemy do niego resztę mieszanki ziołowej, delikatnie potrząsamy, żeby wszystko się dokładnie wymieszało. 5. Rękaw spinamy, nakłuwamy widelcem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. 6. Udka pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Po tym czasie, rozpinamy rękaw do pieczenia i pieczemy jeszcze około 15 minut. 7. Kurczak świetnie smakuje z ryżem i surówką.