Sposób przygotowania:
Słodko - pikantne udka z kurczaka
Udka opłukać, osuszyć, natrzeć przyprawami. Składniki marynaty wymieszać, mięso włożyć do miski z marynatą, odstawić na minimum 3 godz, a najlepiej na noc. Piekarnik nagrzać na 200 stopni. Mięso włożyć do worka pieczeniowego wraz z marynatą i cebulkami pokrojonymi w ćwiartki. Worek umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec ok. 40 minut, po czym rozciąć worek i zarumienić skórkę - ok 15 min. Podawać z ziemniakami, ryżem lub pieczywem białym i dowolną surówka/ sałatka z kapusty. Ja podałam z kapusta wg tego przepisu: https://gotujmy.pl/ogniste-kimchi-na-polska-nute,przepisy-kapusta-przepis,77419.html
msewka
Lady Marmolada
Sarenka
Pani Ka