Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Udka z kurczaka pomidorowo-miodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

W miseczce wymieszaj olej, przecier, miód, ocet, przyprawę grillowa i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Udka z kurczaka pomidorowo-miodowe

Składniki:

Udka z kurczaka pomidorowo-miodowe

 

  • 10 udek kurczaka (bez pałek)
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka przyprawy grillowej
  • ząbek czosnku

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka pomidorowo-miodowe
W miseczce wymieszaj olej, przecier, miód, ocet, przyprawę grillowa i przeciśnięty przez praskę czosnek. Udka ponacinać, aby składniki marynaty wniknęły do mięsa. Mięso zalać marynatą, wymieszać i odstawić na ok. 30 min. Ułożyć mięso na grillu i piec ok. 30 min. przewracając co jakiś czas.