kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Udka z kurczaka w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

prosty pomysł na danie obiadowe , do tego ziemniaczki i gotowe!

Udka z kurczaka w warzywach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Udka z kurczaka w warzywach

 

  • 4-5 udek z kurczaka
  • woreczek do pieczenia
  • pół małej cukini
  • marchew
  • przyprawa delikat Knorr
  • pieprz
  • majeranek

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w warzywach
Udka płukamy i osuszamy na ręczniku papierowym. Wkładamy do woreczka . Marchewkę obieramy ze skórki kroimy w kostkę o różnej wielkości .Cukinie myjemy i osuszamy również kroimy w kostke.Warzywa wsypujemy do mięsa. Doprawiamy majerankiem , delikatem i pieprzem , szczelnie zamykamy zapinką dołączoną do woreczka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 50 minut, po tym czasie mięso wykładamy z woreczka do żaroodpornego naczynia i włączamy dodatkowo na 10 -15 min aby mięso się zrumieniło.
Udka z kurczaka w warzywach
.Wsawiemy do nagrzanego piekarnika na ok 50 minut, po tym czasie mięso wykładamy z woreczka do żaroodpornego naczynia i włączamy dodatkowo na 10 -15 min aby mięso się zrumieniło.