Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczakiem, liśćmi szpinaku i makaronem
Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką papryką, solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej patelni przez kilka minut. Następnie dodajemy opłukane liście szpinaku oraz obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Całość podlewamy bulionem.
Dusimy na wolnym ogniu. Doprawiamy przyprawą typu Kucharek oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na końcu dodajemy śmietankę oraz mąkę. Wlewamy do kurczaka. Mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut (aż sos zgęstnieje).
Makaron gotujemy w osobnym garnku w osolonej wodzie. Odcedzamy i łączymy z potrawką.
Dusimy na wolnym ogniu. Doprawiamy przyprawą typu Kucharek oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na końcu dodajemy śmietankę oraz mąkę. Wlewamy do kurczaka. Mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut (aż sos zgęstnieje).
Makaron gotujemy w osobnym garnku w osolonej wodzie. Odcedzamy i łączymy z potrawką.
SylaUla