Sposób przygotowania:
Udka z nadzieniem kokosowo-migdałowym
Udka opłukać i osuszyć oraz naciąć w okolicy kostek i wyjąć tyle mięsa,by można nałożyć farsz bakaliowo-owsiano-otrębowy wymieszany z miodem płynnym. Składniki na farsz wypakować i wymieszać w średniej misce i łyżeczką nabierać oraz wkładać do otworów w mięsie i resztki mięsa z udek zatkać farsz i spiąć metalowymi miniaturowymi szpadkami. Natrzeć udka solą czosnkową, pieprzem mielonym czarnym oraz curry. Wlać olej na blachę i wstawić ją do piekarnika w środkowy rząd. Nagrzać do 200 st. C piekarnik, aż tłuszcz zacznie pyrkotać, wtedy to wysunąć blachę i kłaść udka na rozgrzany olej i ponownie wsunąć blachę. Zamknąć piekarnik i piec z godzinę udka, podczas pieczenia obracając je na drugą stronę. Po upieczeniu wyjąć blachę z udkami i przełożyć je szczypcami do kurczaka na półmisek lub płaskie talerze. Podawać z ziemniakami z wody i sałatą w śmietanie.