misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Udka z pieczarkami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Szybko się je robi a zawsze coś innego.

Udka z pieczarkami

Składniki:

Udka z pieczarkami

 

  • 4-5 udek
  • ok. 2o dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • sól, pieprz
  • maggi
  • łyżka tłluszczu

Sposób przygotowania:

Udka z pieczarkami
Udka uwalniamy z kości,przygotowujemy płat mięsny do nadzienia soląc i pieprząc. Pieczarki oczyszczamy , kroimy na drobno i dusimy dodając łyżkę tłluszczu aż płlyn odparuje.Cebulkę kroimy na drobno , przysmazamy ,łączymy z pieczarkami , solimy pieprzymy i naklladamy na udko.Zwijamy,obwiązujemy ,solimy i do pieca.Więcej na moim forum