Sposób przygotowania:
Udka z pieczarkami :)
Oliwę wlać do miseczki i wymieszać z marynatą KAMISA,dodać rozdrobnione ząbki czosnku rozmieszać. Udka z kurczaka umyć i dokładnie osuszyć, później dokładnie natrzeć marynatą i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 2 godzin, a najlepiej całą noc. Do naczynia żaroodopornego wsypać najpierw ryż, wyrównać powierzchnię, na tym ułożyć pokrojony w plastry por, następnie pokrojone w plastry pieczarki.Na samym wierzchu ułożyć udka kurczaka. Całość powoli zalać szklanką przygotowanego wcześniej bulionu.Tak przygotowaną potrawę piec w piekarniku o temp. 180 stopni C przez około 50 minut. Aby uzyskać chrupiącą skórkę należy 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę i ustawić piekarnik na opcję grillowania. :) Smacznego :)