mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

udka z rożna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Proste i pyszne mięsko z rożna smak inny niż pieczone na blaszce .

udka z rożna Więcej zdjęć (4)

Składniki:

udka z rożna

 

  • 5 szt udek z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • 3 łyżeczki oleju

Sposób przygotowania:

udka z rożna
Udka z kurczaka myjemy i oczyszczamy , osuszamy . nacieramy solą , przyprawę do kurczaka rozmieszać z olejem i nasmarować nasze mięsko . Takie gotowe wkładamy do lodówki na 1 - 2 godziny . Po tym czasie nabijamy na ruszt i pieczemy w piekarniku na odpowiednim programie grill około 1 godziny w temp 180 C . Cały urok w tym że mięso ma inny smak niż pieczone na blaszce , tłuszczyk wykapuje i smak jest pierwsza klasa. Polecam
udka z rożna
Podczas pieczenia w piekarniku , widac jakie mięsko jest suche
udka z rożna
Nabite na ruszt przed pieczeniem i teraz di pieca ..
udka z rożna
Udka już w marynacie teraz do lodówki na 1 godzinkę