madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Udka z sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Inne niż tradycyjne udka.

Udka z sezamem

Składniki:

Udka z sezamem

 

Sposób przygotowania:

Udka z sezamem
Udka z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie posypujemy solą oraz pieprzem, odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie udka posypujemy przyprawą do kurczaka z sezamem, układamy na natłuszczonej blasze, przykrywamy folią aluminiową. Blachę z udkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190*C i pieczemy godzinę lub dłużej (zależy od piekarnika). Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię aluminiową, aby udka się ładnie zrumieniły. Udka podajemy z ziemniakami lub ryżem i z ulubioną surówką.