Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Udka złociste na obiad

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Udka można podawać na ciepło, jak i na zimno

Udka złociste na obiad

Składniki:

Udka złociste na obiad

 

  • 250 g mięso łopatka b/k
  • 3 szt cebula
  • 6 szt udka
  • 0,5 kg pieczarki
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • panierka chrupiący kurczak

 

 

Sposób przygotowania:

Udka złociste na obiad
Łopatkę umyć , osączyć, pokroić na kawałki. Kawałki mięsa zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, pieczarki umyć osączyć. Skórę z udek ściągnąć odciąć końcówkę nogi. Oddzielić mięso od kości (skórę zostawić do napełnienia farszem).Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmażyć (osobno). Przyprawić solą i pieprzem. Dodać mięso mielone, wymieszać. Farszem wypełnić skórę, końcówkę zaś podwinąć. Całość dobrze panierować. Smażyć na złoty kolor.