agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

udo z indyka pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

delikatne mięsko indyka w chrupiącej skorupce:)

udo z indyka pieczone Więcej zdjęć (3)

Składniki:

udo z indyka pieczone

 

  • udo z indyka 1 szt
  • ketchup 2 łyżki
  • musztarda 2 łyżki
  • papryka mielona słodka 1 łyżeczka
  • czosnek 2 ząbki
  • sól morska 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przygotowania:

udo z indyka pieczone
Mięso opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski. Posypać papryką mieloną słodką, solą morską oraz pieprzem. Przecisnąć przez praskę dwa ząbki czosnku. Dodać musztardę oraz ketchup. Dokładnie z wszystkich stron, nasmarować mięso. Wstawić do lodówki najlepiej na noc. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Piec 80 minut. Ja podałam z ogórkami konserwowymi oraz majonezem chrzanowym, domowej roboty. Smacznego:)
udo z indyka pieczone
mięso posypać solą morską pieprzem oraz papryką słodką mieloną
udo z indyka pieczone
dodać musztardę ketchup oraz czosnek i dokładnie nasmarowac mięso

Tagi:

indyk