Sposób przygotowania:
udo z indyka pieczone
Mięso opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski. Posypać papryką mieloną słodką, solą morską oraz pieprzem. Przecisnąć przez praskę dwa ząbki czosnku. Dodać musztardę oraz ketchup. Dokładnie z wszystkich stron, nasmarować mięso. Wstawić do lodówki najlepiej na noc. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Piec 80 minut. Ja podałam z ogórkami konserwowymi oraz majonezem chrzanowym, domowej roboty. Smacznego:)
![udo z indyka pieczone udo z indyka pieczone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/udo-z-indyka-pieczone-117245.jpg)
![udo z indyka pieczone udo z indyka pieczone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/udo-z-indyka-pieczone-117246.jpg)