Sposób przygotowania:
Ukraiński barszczyk z ziemniaczkami
Skrzydełka z kurczaka oczyścić włożyć do garnka dokładnie opłukać, dodać około 2 litrów wody, kostki bulionowe warzywne.
Kapustę i pora pokroić, a resztę jarzyn łącznie z burakami zetrzeć na tarce ( grube oczka ) dodać do bulionu.
Dodaj odsączoną fasole, dopraw bulion koncentratem barszczu, solą i pieprzem do smaku. Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, po ugotowaniu ubijamy tłuczkiem, cebule obieramy, kroimy i smażymy na smalcu do zrumienienia, dodajemy do ziemniaczków.
Ziemniaczki nakładamy na talerz i zalewamy barszczykiem. Dekorujemy łyżką jogurtu naturalnego i pietruszka.;)
Kapustę i pora pokroić, a resztę jarzyn łącznie z burakami zetrzeć na tarce ( grube oczka ) dodać do bulionu.
Dodaj odsączoną fasole, dopraw bulion koncentratem barszczu, solą i pieprzem do smaku. Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, po ugotowaniu ubijamy tłuczkiem, cebule obieramy, kroimy i smażymy na smalcu do zrumienienia, dodajemy do ziemniaczków.
Ziemniaczki nakładamy na talerz i zalewamy barszczykiem. Dekorujemy łyżką jogurtu naturalnego i pietruszka.;)
gusia1000