Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński z pieczarkami
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i stawiamy wodę do zagotowania. Do gotującej się wody wrzucamy umyte skrzydełka, przyprawiamy solą i Kucharkiem i dotujemy pod przykryciem do miękkości. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w małą kosteczkę, wrzucamy do gotującej się zupy. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dorzucamy do garnka. Następnie dorzucamy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Zupę dokładnie mieszamy i gotujemy do miękkości ziemniaków. Pod koniec gotowania dodajemy starte na tarce buraczki, które wcześniej były już ugotowane. Ja miałam mrożone. W kubku mieszamy śmietanę z odrobiną wody i lekko zabielamy barszcz, dokładnie mieszając. Na końcu do barszczu ukraińskiego dodajemy obrane ząbki czosnku i przyprawiamy pieprzem.