Sposób przygotowania:
Ule nieco kokosowe
Biszkopty i wiórki zmielić w blenderze (oddzielnie). Z podanych składników (oprócz kakao) zagnieść masę. Masa powinna być średnio twarda, co korygujemy ilością mleka skondensowanego (należy wlewać je stopniowo podczas wyrabiania masy). Foremki na ule wysypujemy od środka cukrem pudrem i mocno ubijamy w nich masę. Gdy zużyjemy ½ masy, do reszty dodajemy kakao i niezbyt dokładnie wyrabiamy (tak, aby masa pozostała dwukolorowa). Resztą masy wypełniamy foremki. Gotowe ule układamy na oprószonym cukrem pudrem talerzyku i wkładamy do lodówki na minimum ½ godziny. Smacznego!
msewka
Sarenka
Natala1210
Jojo
A.B.
Tylko skąd te foremeczki skołować???
IwonaF
zuzi
A ja nie boje sie reklamy:
http://www.allegro.pl/item933154095_foremki_na_ule_przepis_gratis_zimowa_promocja.html
IwonaF
http://jaarpoznan.com.pl/pl/wyroby/?category=1&detail=20
misia14
luna
irma
irma
IwonaF
Oczywiście, że można je wykładać na biszkopciki, ale dla mnie byłyby już zbytnio "ciastkowe". Do środka, poza wisienką wkłada się też krem lub wszystko to, co podpowie nam wyobraźnia :) Wkrótce zrobię ule według przepisu z opakowania - zobaczymy, co wyjdzie? :)))