IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Ule nieco kokosowe

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Uzależniające pralinki waniliowo-kokosowe

Ule nieco kokosowe

Składniki:

Ule nieco kokosowe

 

  • 20 dkg waniliowych biszkoptów
  • 20 dkg masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • 1/3 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 10 dkg wiórek kokosowych
  • 1 łyżeczka kakao
  • cukier puder do foremek

 

Sposób przygotowania:

Ule nieco kokosowe
Biszkopty i wiórki zmielić w blenderze (oddzielnie). Z podanych składników (oprócz kakao) zagnieść masę. Masa powinna być średnio twarda, co korygujemy ilością mleka skondensowanego (należy wlewać je stopniowo podczas wyrabiania masy). Foremki na ule wysypujemy od środka cukrem pudrem i mocno ubijamy w nich masę. Gdy zużyjemy ½ masy, do reszty dodajemy kakao i niezbyt dokładnie wyrabiamy (tak, aby masa pozostała dwukolorowa). Resztą masy wypełniamy foremki. Gotowe ule układamy na oprószonym cukrem pudrem talerzyku i wkładamy do lodówki na minimum ½ godziny. Smacznego!

Tagi:

biszkopt