Sposób przygotowania:
Ulubiony sernik Zbysia
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka i cukier ucierać, dodać sernik-fixy, Kasię oraz aromat pomarańczowy, ucierać dalej. Rodzynki i skórki pomarańczowe oprószyć mąką i dodać do masy, dokładnie wymieszać. Białka z odrobiną soli ubić, i delikatnie mieszając połączyć wszystko razem. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia poukładać herbatniki, wyłożyć na nie masę serową, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec półtorej godziny w temp. 180 st.C Po upieczeniu lekko uchylam piekarnik ( oczywiście wyłaczony)i pozostawiam tak sernik na około 20 minut . Po tym czasie go wyciągam, i zostawiam w blaszce do całkowitego wystudzenia. Można polać lukrem, lub polewą. Sernik jest zwarty, wilgotny i pyszny:)



