WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Uniwersalna polewa kakaowa do ciast

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uniwersalna polewą kakaowa domowej roboty którą można wykorzystać do różnych ciast, ciastek i deserów.

Uniwersalna polewa kakaowa do ciast Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Uniwersalna polewa kakaowa do ciast

 

  • 2 łyżki margaryny lub masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki gorzkiego kakao
  • 2 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

Uniwersalna polewa kakaowa do ciast

ETAP 1:

Do rondelka włożyć 2 łyżki zimnej margaryny lub masła. Wlać 2 łyżki zimnego mleka.

Ustawić garnek na kuchence i podgrzewać na małym ogniu aż zaczną się rozpuszczać. Następnie wsypać 2 płaskie łyżki gorzkiego ciemnego kakao oraz 2 łyżki cukru pudru.

Od tego momentu należy cały czas mieszać składniki aż do ich całkowitego połączenia i rozpuszczenia się.

Gdy to nastąpi zdjąć z ognia aby polewa się nie przypaliła. Gorącą polewą polewać ciasta, ciastka lub desery.

Uniwersalna polewa kakaowa do ciast
Cukier puder dosypany do kakao margaryny i mleka
Uniwersalna polewa kakaowa do ciast
Gorzkie ciemne kakao dosypane do margaryny i mleka
Uniwersalna polewa kakaowa do ciast
Margaryna i mleko umieszczone w rondelku.