Sposób przygotowania:
Uśmiech Teściowej
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części,jedną rozwałkować i ułożyć na blasze (25x40 cm.)wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.Jabłka obrać i pokroić w ósemki, ułożyć na cieście. 3 szklanki mleka zagotować, w pozostałej szklance rozrobić budynie i wlać do gotującego się mleka, mieszając ugotować budyń.
Gorący budyń wylać na jabłka.
Pozostałą część ciasta rozwałkować i ułożyć na jabłkach i budyniu.
Ciasto piec 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Gorący budyń wylać na jabłka.
Pozostałą część ciasta rozwałkować i ułożyć na jabłkach i budyniu.
Ciasto piec 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
ewasng