Sposób przygotowania:
Usta - usta
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Blachę ( u mnie wielkośc 30x25 ) delikatnie natłuszczamy masłem / lub margaryną. Biszkopty smarujemy powidłami i sklejamy po 2 szt podstawami do siebie. Układamy na blasze w równych odstępach ( masło pomoże im ustac na miejscu ). 2 galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku , dokładnie mieszamy i odstawiamy do stężenia. To samo czynimy po ok. 15 minutach z 2 pozostałymi rozpuszczając je jednak w osobnym naczyniu. Budynie gotujemy na mleku wg. przepisu na opakowaniu dodając 2 łyżki cukru ( dodatkowy cukier możemy śmiało pominąc jeśli wystarczająca jest dla nas słodycz budyniu). Miękkie masło ucieramy na gładką masę stopniowo dodając wystudzony budyń. Po wymieszaniu dodajemy tężejące 2 galaretki i wszystko razem dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę delikatnie wylewamy na ułożone biszkopty uważając by ich nie pokręcic ( absolutnie nie zepsuje to smaku , ale efekt wizualny nie będzie już tak zachwycający ). Wkładamy do lodówki , a po lekkim stwardnieniu zalewamy pozostałymi 2 galaretkami. Odstawiamy do stężenia. Zajadamy! Smacznego!