czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Uszka z mięsem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Świetne do barszczu czerwonego tradycyjne uszka!

Uszka z mięsem

Składniki:

Uszka z mięsem

 

  • 80 dkg mięsa gotowanego najlepiej wołowo-drobiowe
  • 2 cebule
  • 1/2 główki czosnku
  • 1/3 kostki smalcu
  • sól,pieprz,maggi,papryka słodka
  • 1 kg. mąki
  • ok.2szkl.gorącej wody
  • 3 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Uszka z mięsem
Mięso zemleć z czosnkiem,dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę,doprawić do smaku,wymieszać.Z mąki odsypać 10 dkg.na posypkę z reszty mąki,wody i oleju wyrobić ciasto.Ciasto rozwałkować wykroić kieliszkiem kółka,układać farsz skleić brzegi i je połączyć.Wrzucać do gotującej się i osolonej wody ,gdy wypłyną gotować jeszcze ok.5 min.Z tylu produktów wychodzi mi ok.150 sztuk uszek.

Tagi:

mięso