Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Utytłane penne

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Na obiad polecamy dziś danie bezmięsne - makaron penne z pieczarkami, anchovies i serem Camembert

Utytłane penne

Składniki:

Utytłane penne

 

  • makaron penne ( 2 porcje )
  • sól
  • 2 łyżki masła
  • 4 pieczarki
  • 1/2 serka Camembert z pieprzem
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki 18 %
  • 1/3 szklanki pokrojonej natki pietruszki
  • 3 fileciki anchovies + do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Utytłane penne
Uwielbiam makarony ,, utytłane " w sosach . Ten to takie fusion różnych smaków.



Nastawić osoloną wodę na makaron. Na maśle usmażyć na rumiano pokrojone na plasterki pieczarki . Dodać natkę pietruszki , rozdrobnione anchovies , pokrojony w kostkę ser i wodę -dusić 5 minut. Makaron ugotować al dente. W tym czasie kiedy gotuje się makaron -wlać do sosu śmietankę i dusić na małym gazie aż makaron się ugotuje ( ser powinien się rozpuścić )- doprawić pieprzem . Odcedzić makaron i włożyć go do sosu. Wymieszać. Wyłączyć gaz i zostawić makaron w sosie pod przykryciem na 5 minut .

Tagi:

makaron