Sposób przygotowania:
Utytłane penne
Uwielbiam makarony ,, utytłane " w sosach . Ten to takie fusion różnych smaków.
Nastawić osoloną wodę na makaron. Na maśle usmażyć na rumiano pokrojone na plasterki pieczarki . Dodać natkę pietruszki , rozdrobnione anchovies , pokrojony w kostkę ser i wodę -dusić 5 minut. Makaron ugotować al dente. W tym czasie kiedy gotuje się makaron -wlać do sosu śmietankę i dusić na małym gazie aż makaron się ugotuje ( ser powinien się rozpuścić )- doprawić pieprzem . Odcedzić makaron i włożyć go do sosu. Wymieszać. Wyłączyć gaz i zostawić makaron w sosie pod przykryciem na 5 minut .
Nastawić osoloną wodę na makaron. Na maśle usmażyć na rumiano pokrojone na plasterki pieczarki . Dodać natkę pietruszki , rozdrobnione anchovies , pokrojony w kostkę ser i wodę -dusić 5 minut. Makaron ugotować al dente. W tym czasie kiedy gotuje się makaron -wlać do sosu śmietankę i dusić na małym gazie aż makaron się ugotuje ( ser powinien się rozpuścić )- doprawić pieprzem . Odcedzić makaron i włożyć go do sosu. Wymieszać. Wyłączyć gaz i zostawić makaron w sosie pod przykryciem na 5 minut .
Weronka
Darth Vader