Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Vol-au-vent z ananasem i-drobiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Uwielbiam te malutkie ,, pufki ,, z ciasta francuskiego . Ostatnio są gotowe w sprzedaży więc staram się mieć je zawsze w zapasie .

Vol-au-vent z ananasem i-drobiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Vol-au-vent z ananasem i-drobiem

 

  • 10 gotowych mini Vol-au-vent
  • 6 łyżeczek mielonego ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 1 łyżeczka Sosu chili z ananasem Tao-Tao
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 2 plasterki ( małe ) ananasa z syropu
  • szczypta grubo mielonego pieprzu
  • kilka listków natki pietruszki
  • szczypta mielonej słodkiej papryki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Vol-au-vent z ananasem i-drobiem
Pokroić drobno ananasa w kosteczkę . Zmielone mięso utrzeć z Sosem chili z ananasem i majonezem. Dodać pokrojonego ananasa i wymieszać. Doprawić pieprzem.
Pastą napełniać Vol-au-vent - dekorować listkami natki pietruszki i szczypta mielonej papryki .
Podawać zaraz po zrobieniu bo inaczej ciasto francuskie nasiąknie i nie będzie chrupkie .
Vol-au-vent z ananasem i-drobiem
Gotowe składniki - trzeba tylko wymieszać pastę do nadziewania
Vol-au-vent z ananasem i-drobiem
Dwa plastry ananasa pokroić w bardzo drobną kosteczkę
Vol-au-vent z ananasem i-drobiem
Zmielone mieso wymieszać z ananasem , i doprawić do smaku