Sposób przygotowania:
Vol au vent z waniliowym kremem
Z ciasta francuskiego wytnij 10 krążków i 10 pierścieni tej samej średnicy, do każdego krążka przyklej po jednym pierścieniu, ciastka piecz w 180stop przez 25min.
W rondelku zagotuj mleko, śmietankę i wanilię, żółtka utrzyj z cukrem i mąką a potem zalej je gorącym mlekiem, masę mleczno-jajową przelej ponownie do rondelka i zagotuj.
Jeszcze ciepłym kremem napełń ciasteczka po czym odstaw je do ostudzenia, udekoruj wedle uznania.
W rondelku zagotuj mleko, śmietankę i wanilię, żółtka utrzyj z cukrem i mąką a potem zalej je gorącym mlekiem, masę mleczno-jajową przelej ponownie do rondelka i zagotuj.
Jeszcze ciepłym kremem napełń ciasteczka po czym odstaw je do ostudzenia, udekoruj wedle uznania.