Sposób przygotowania:
Wafel snikers 2
W dosyć duzym garnku roztapiamy 2 kostki margaryny, dodajemy 1 szklankę mleka, 1 i 1/3 szklanki cukru oraz 2 opakowania cukru waniliowego. Wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy i gotujemy, a następnie lekko studzimy. Do ciepłej jeszcze masy dodajemy 1 opakowanie mleka granulowanego w proszku(jest nawet tańsze niż zwykłe mleko w proszku), pokruszone herbatniki szkolne i dobrze pokruszoną 1 taflę wafla.Miksujemy wszystko dokładnie, a następnie masę rozdzielamy do 3 naczyń. Do pierwszej części masy dodajemy draże w czekoladzie (można dodać też małe okrągłe ciasteczka oblewane czekoladą tylko pokrojone na kawałki, żeby można było łatwo przełożyć wafla), do drugiej części kakao, a do trzeciej rodzynki wcześniej namoczone we wrzątku, żeby zmiękły. Gotowymi masami przekładamy wafla. Schładzamy.