Sposób przygotowania:
Słodkie wafle
W garnku rozpuść mleko, masło i cukier. Mieszaj aż cały cukier się rozpuści. Po przestudzeniu, masa ma być letnia, dodaj najpierw cukier waniliowy, potem powoli mleko i mieszaj aby się nie porobiły grudki. Jak wymieszasz całe mleko, dodaj bakalie i wymieszaj. Ułóż pierwszy wafelek, posmaruj go masą ( większa kratka do góry). Następnie połóż wafelek i wysmaruj dalej białą masą, przykryj waflem. Do tej masy dodaj kakao lub sproszkowaną czekoladę, dobrze wymieszaj i posmaruj wafla. Przykryj waflem i posmaruj resztą masy. Przykryj ostatnim waflem. Na tym połóż dużą deskę i obciąż równomiernie. Pozostaw na 24h w chłodne miejsce aby masa solidnie stężała a nadmiar wypłynie z wafelków. Po tym czasie zdejmij obciążenie, krój najpierw wzdłuż wafla a następnie na mniejsze porcje. W ten sposób otrzymasz wafelki nadziewane masą waniliowo-kakaową.Jest to alternatywa dla kupnych wafli z masą :) Smacznego