Sposób przygotowania:
Wafelki czekoladowe z migdałami
Do garnka przekładam masło, dodaję pół szklanki mleka i cukier, całość podgrzewam do połączenia się składników. Kakao przesiewam i mieszam razem całość. Na koniec dodaję mleko w proszku i aromat, mieszam rózgą aż powstanie gęsta masa. Powstałą masę od razu rozsmarowuje na waflach . Ilość masy jaką smarujemy zależy od własnych upodobań, my wolimy mniej masy, wtedy wystarcza na dwa opakowania wafli. Ostatniego andruta także smaruję i posypuję mielonymi migdałami.
![Wafelki czekoladowe z migdałami Wafelki czekoladowe z migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wafelki-czekoladowe-z-migdalami-303682.jpg)
![Wafelki czekoladowe z migdałami Wafelki czekoladowe z migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wafelki-czekoladowe-z-migdalami-303683.jpg)
![Wafelki czekoladowe z migdałami Wafelki czekoladowe z migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wafelki-czekoladowe-z-migdalami-303684.jpg)
![Wafelki czekoladowe z migdałami Wafelki czekoladowe z migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wafelki-czekoladowe-z-migdalami-303685.jpg)