Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Wafelki czekoladowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczny, bez pieczenia deser

Wafelki czekoladowe

Składniki:

Wafelki czekoladowe

 

  • Suche wafle -1 opak
  • orzeszki ziemne -1 paczka
  • masa kajmakowa -1,5 puszki
  • jajka - 1 szt
  • cukier -3 łyżki
  • kakao -3 łyżki
  • margaryna -0,5 kost

Sposób przygotowania:

Wafelki czekoladowe
Pierwszy suchy wafel przełożyć masą kajmakową. Przykryć następnym waflem i tak do wyczerpania składników. Wafle obciążyć deseczką, odstawić do lodówki na ok.2 godz. Następnie wbić jajko do rondla, wsypać cukier i kakao, wymiksować. Margarynę roztopić, gorącą margarynę wlewać cienkim strumieniem do masy z jajkiem, dobrze razem wymiksować. Polewą polać wafle, posypać orzeszkami. Wierzch orzeszków też oblać polewą czekoladową, wstawić do lodówki do zastygnięcie. Wafle kroić w romby.

Tagi:

jajko jajka