Sposób przygotowania:
Ciasteczka kokosowo-cytrynowe (do stempli)
Wiórki zmielić w młynku do kawy, odłożyć na bok. Do miski przełożyć mąkę. Dodać cukier, wiórki i wymieszać. Dodać jajko i sok z cytryny. Wymieszać.
Masło posiekać, olej wyłożyć łyżka do miski. Zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na noc.
Kolejnego dnia rozwałkować na grubość około 5 mm i wycinać dowolne kształty. Można również odbić stempel. (wcześniej warto obsypać go mąką.
Piec w 160 stopniach około 10-11 minut. Ostudzić na kratce.
Smacznego!
Masło posiekać, olej wyłożyć łyżka do miski. Zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na noc.
Kolejnego dnia rozwałkować na grubość około 5 mm i wycinać dowolne kształty. Można również odbić stempel. (wcześniej warto obsypać go mąką.
Piec w 160 stopniach około 10-11 minut. Ostudzić na kratce.
Smacznego!