zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 716]

Wafelki z śmietankowym kremem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne wafelki z kremem śmietankowym i dżemem z czarnej porzeczki. Pokochają je nie tylko dzieci. Za inspirację dziękuję Di gotuje :)

Wafelki z śmietankowym kremem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Wafelki z śmietankowym kremem

 

  • 1 paczka wafli kwadratowych (5 sztuk)
  • 200 g śmietanki do kawy ( w proszku)
  • 125 g masła
  • 3- 4 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki kwaśniej śmietany (12%)
  • dżem z czarnej porzeczki

Sposób przygotowania:

Wafelki z śmietankowym kremem
Do rondelka wkładam masło, śmietanę i cukier, mieszając doprowadzam całość do wrzenia. Odstawiam i zostawiam do wystudzenia.

Do zimnej masy wsypuję śmietankę w proszku i dokładnie mieszam, aby nie było grudek ( można użyć miksera).

Teraz pozostaje smarowanie wafli, kolejność dowolna. Masy wystarcza na posmarowanie trzech blatów, jedna warstwa to dżem.

Całość dociskam, zawijam w folię i wkładam do lodówki. Wystarczą 2 godzinki i gotowe.
Wafelki z śmietankowym kremem
Do rondelka wkładam masło, śmietanę i cukier, mieszając doprowadzam całość do wrzenia.
Wafelki z śmietankowym kremem
Do zimnej masy wsypuję śmietankę w proszku i dokładnie mieszam, aby nie było grudek ( można użyć miksera).
Wafelki z śmietankowym kremem
Teraz pozostaje smarowanie wafli, kolejność dowolna. Masy wystarcza na posmarowanie trzech blatów
Wafelki z śmietankowym kremem
Całość dociskam, zawijam w folię i wkładam do lodówki. Wystarczą 2 godzinki i gotowe.
Wafelki z śmietankowym kremem