Sposób przygotowania:
Wafelki z śmietankowym kremem
Do rondelka wkładam masło, śmietanę i cukier, mieszając doprowadzam całość do wrzenia. Odstawiam i zostawiam do wystudzenia.
Do zimnej masy wsypuję śmietankę w proszku i dokładnie mieszam, aby nie było grudek ( można użyć miksera).
Teraz pozostaje smarowanie wafli, kolejność dowolna. Masy wystarcza na posmarowanie trzech blatów, jedna warstwa to dżem.
Całość dociskam, zawijam w folię i wkładam do lodówki. Wystarczą 2 godzinki i gotowe.
Do zimnej masy wsypuję śmietankę w proszku i dokładnie mieszam, aby nie było grudek ( można użyć miksera).
Teraz pozostaje smarowanie wafli, kolejność dowolna. Masy wystarcza na posmarowanie trzech blatów, jedna warstwa to dżem.
Całość dociskam, zawijam w folię i wkładam do lodówki. Wystarczą 2 godzinki i gotowe.
SylaUla
BozenaMatuszczyk