Sposób przygotowania:
Wafle pyszne
W niedużym rondelku rozpuszczamy margaryny, następnie dodajemy cukier, mieszamy do momentu, aż się rozpuści.
Kakao rozpuszczamy w wodzie i dodajemy do rozpuszczonej margaryny z cukrem. Chwilę jeszcze gotujemy na wolnym ogniu.
Następnie zdejmuje rondelek z ognia, dodajemy mleko w proszku i bardzo energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Jednolitą masę lekko studzimy i przekładamy nią wafle. Po posmarowaniu wafle lekko dociskamy i obciążamy je deseczką lub np torebką cukru, aby się dobrze skleiły.
Kakao rozpuszczamy w wodzie i dodajemy do rozpuszczonej margaryny z cukrem. Chwilę jeszcze gotujemy na wolnym ogniu.
Następnie zdejmuje rondelek z ognia, dodajemy mleko w proszku i bardzo energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Jednolitą masę lekko studzimy i przekładamy nią wafle. Po posmarowaniu wafle lekko dociskamy i obciążamy je deseczką lub np torebką cukru, aby się dobrze skleiły.