paheli

paheli

Kucharz
[Przepisów: 9]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wafle ryżowe Good Food z granolą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny i zdrowy deser lub słodka przekąska.

Wafle ryżowe Good Food z granolą

Składniki:

Wafle ryżowe Good Food z granolą

 

  • 1 opakowanie wafli ryżowych ekstra cienkich Good Food
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • pół szklanki pokrojonych orzechów laskowych
  • 1/8 szklanki zarodków pszenicy
  • 1/8 szklanki siemienia lnianego
  • pół szklanki słonecznika
  • 1/3 szklanki brązowego cukru
  • 1/4 szklanki miodu
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)
  • pół szklanki suszonej żurawiny

 

Sposób przygotowania:

Wafle ryżowe Good Food z granolą
1.Płatki owsiane, orzechy, zarodki pszenne, siemię lniane i słonecznik prażymy ok. 5 minut na patelni mieszając, żeby się nie przypaliło. 2.W garnku rozpuszczamy cukier, miód, masło i ekstrakt waniliowy. 3.Mieszamy składniki z punktu 1 i 2 i dodajemy żurawinę. 4.Wafle ryżowe rozkładamy na równej powierzchni, nakładamy na każdy ok. 2 łyżek masy i wyrównujemy nożem. 5.Odkładamy w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.

Tagi:

granola