Sposób przygotowania:
Wafle z masą budyniową i krówkową
Półtora szklanki wody, 200g margaryny, cukier, cukier waniliowy dodajemy do rondelka, zagotowujemy. W połowie szklanki mleka rozrabiamy jedno żółtko, dodajemy jedną płaską łyżę mąki pszennej i ziemniaczanej - dokładnie mieszamy ze sobą. Do gotującego mleka dodajemy mase budyniową. Dokładnie i energicznie mieszamy. Gdy powstaną grudki należy masę dać przez sitko. Na pierwszy wafel nakładamy masę budyniową, rozsmarowując po całości. Nakrywamy drugim waflem, nakładamy na niego połowę masy krówkowej. Na trzeci pozostałą masę budyniową i na czwarty wafel pozostałą masę krówkową. Dociskamy nasze wafle. Odstawiamy do lodówki i na wafle stawiamy jakąś cięższą rzecz, w celu dociśnięcia. Wafle najlepsze są na 3 dzień ;) Jak zmiękną ;) Smacznego