Sposób przygotowania:
Ciasto Marlenka ( masa śmietanowo-krówkowa)
W rondlu pogrzewamy masło, miód i cukier. Gdy masło się rozpuści dodajemy sodę wymieszaną z octem. Mieszamy i zdejmujemy z ognia, ostudzamy.
Ciasto dzielimy na 8 równych kawałków. Wałkujemy na wielkość blaszki (25 na 36 cm).
Pieczemy na papierze do pieczenia 7 minut w 170 stopniach.
Śmietanę ubijamy na sztywno. Śnieżki ubijamy z mlekiem ( wg wskazówek na opakowaniu).
Masy łączymy ze sobą.
Dodajemy krówkę i delikatnie mieszamy do połączenia się mas.
Żelatynę rozpuszamy w gorącej wodzie, sudzimy i dodajemy do masy.
Masę dzielimy na równe części przekładamy placki.
Na wierzchu powinna znajdowac się masa.
Posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)
Ciasto dzielimy na 8 równych kawałków. Wałkujemy na wielkość blaszki (25 na 36 cm).
Pieczemy na papierze do pieczenia 7 minut w 170 stopniach.
Śmietanę ubijamy na sztywno. Śnieżki ubijamy z mlekiem ( wg wskazówek na opakowaniu).
Masy łączymy ze sobą.
Dodajemy krówkę i delikatnie mieszamy do połączenia się mas.
Żelatynę rozpuszamy w gorącej wodzie, sudzimy i dodajemy do masy.
Masę dzielimy na równe części przekładamy placki.
Na wierzchu powinna znajdowac się masa.
Posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)