Sposób przygotowania:
wafle z masą budyniową i polewą
Półtora szklanki mleka wlać do rondelka , wsypać 3/4 cukry do mleka, cukier waniliowy oraz włożyć 200 g margarynę. Zagotowujemy mleko wraz z cukrem i margaryną. W połowie szklanki mleka rozrabiamy budyń, dodajemy jedno żółtko, łyżkę mąki pszennej, łyżkę mąki ziemniaczanej i wszystko ze sobą rozrabiamy najlepiej trzepaczką. Do gotującego mleka dodajemy masę budyniową i mieszamy dokładnie i energicznie :) Jeżeli powstaną grudki nie należy się martwić, wtedy masę dajemy przez sitko. Wtedy pozbędziemy się ich . Nasze andruty przekładamy masą budyniową. Czekoladę roztapiamy w gorącej kąpieli. Na sam wierzch wafla polewamy roztopioną czekoladę. Wstawiamy na całą noc do lodówki. Smacznego