Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Andrut przekładany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Andrut o dwóch smakach: kakaowym i kokosowym. Przygotowuje się go szybko i bardzo ładnie się prezentuje.

Andrut przekładany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Andrut przekładany

 

  • 4 wafle

 

  • Masa kokosowa:
  • 1 margaryna
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 10 dag kokosu,
  • 1 szklanka mleka w proszku

 

Sposób przygotowania:

Andrut przekładany
Masa kokosowa: Margarynę roztopić dodać cukier , mleko , kokos i zagotować. Ostudzić. Ostudzone chwilkę ucierać i dodać mleko w proszku dokładnie wymieszać.Masa kakaowa: Margarynę roztopić dodać cukier , cukier waniliowy , kakao i śmietanę dokładnie wymieszać żeby nie było grudek i zagotować lekko przestudzić.Przełożenie: Na wafel rozsmarować 1/2 przestudzonej masy kakaowej przykryć drugim waflem , rozsmarować całą masę kokosową przykryć waflem , rozsmarować resztę masy kakaowej i przykryć ostatnim waflem.
Andrut przekładany
Margarynę roztopić dodać cukier , mleko , kokos i zagotować. Ostudzić.
Andrut przekładany
Ostudzone chwilkę ucierać i dodać mleko w proszku dokładnie wymieszać.
Andrut przekładany
Margarynę roztopić dodać cukier , cukier waniliowy , kakao i śmietanę dokładnie wymieszać żeby nie było grudek i zagotować lekko przestudzić
Andrut przekładany
Na wafel rozsmarować 1/2 przestudzonej masy kakaowej przykryć drugim waflem , rozsmarować całą masę kokosową przykryć waflem , rozsmarować resztę masy kakaowej i przykryć ostatnim waflem