bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wafle z pieczoną cukinią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Letnia cukiniowa przekąska lub śniadanie.

Wafle z pieczoną cukinią

Składniki:

Wafle z pieczoną cukinią

 

  • wafle ryżowe
  • 1/2 cukinii
  • liście roszponki
  • 1/2 papryczki chili
  • mozzarella
  • oliwa z oliwek
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Wafle z pieczoną cukinią
Cukinię umyć, osuszyć, pokroić na cienkie plastry, zeszklić na łyżeczce oliwy. Chili pokroić drobno. Mozzarellę w plastry a z nich wyciąć małe kółeczka kieliszkiem. Na wafel położyć plastry cukinii, sera, liście roszponki i chili. Skropić oliwą z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem.

Tagi:

cukinia