lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Waflik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wafle przekładane masą czekoladową

Waflik

Składniki:

Waflik

 

  • 8 wafli kwadratowych
  • szklanka kremówki
  • 2 tabliczki czekolady
  • 1/2 kostki masła

Sposób przygotowania:

Waflik
Pokrusz na kawałki czekoladę.W kąpieli wodnej rozpuść masło,czekoladę oraz dodaj do tego kremówkę.Gdy masa będzie zimna ubij ją mikserem na puszysty i gładki krem.Odłóż 1/5 powstałej masy.Przygotowanym kremem posmaruj wafle (andruty),które poukładaj jeden na drugim.Wafle dociśnij do siebie.Wierzch posmaruj resztą kremu.Wstaw przygotowany deser w chłodne miejsce.

Tagi:

czekolada