Sposób przygotowania:
Sajgonki z mięsem i warzywami
Mięso podsmażamy na patelni do momentu ścięcia się białka tzn. do momentu kiedy mięso stanie się szare. Mieszankę chińską i imbir dodajemy do mięsa podsmażamy aż do momentu kiedy cała woda z mięsa i z warzyw odparuje. Do mieszanki mięsno-warzywnej dodajemy sos sojowy ciemny i jasny, sok z limonki całość mieszamy. Nasz farsz doprawiamy do smaku pieprzem i jeśli jest taka potrzeba jeszcze solimy. Farsz zostawiamy do przestygnięcia. Do zimnego farszu wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy. Papier ryżowy moczymy w gorącej wodzie zgodnie z wytycznymi na opakowaniu. Na papier ryżowy nakładamy łyżkę farszu i zwijamy sajgonki. Zawinięte sajgonki smażymy w głębokim tłuszczu około 5 -8 minut aż do zarumienienia się ciasta. Podajemy z ulubionym sosem – u mnie słodkim sosem chilli.