iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Książka Kucharska: Niezapomniane walentynki

Walentynkowe serduszka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Walentynkowe serduszka z marmoladą lub budyniem

Walentynkowe serduszka

Składniki:

Walentynkowe serduszka

 

  • 260 gram mąki,
  • 1 szt budyń śmietankowy,
  • 2 łyżki cukru
  • 250 ml mleka,
  • 2 łyzeczki proszek dopieczenia,
  • 6 łyżek oleju
  • marmolada,
  • 2 jajka
  • cukier puder , mleko na lukier
  • kolorowa posypka

Sposób przygotowania:

Walentynkowe serduszka
Do jednej miski dajemy mleko ,jajka, olej i mieszamy . do drugiej miski wsypujemy przesiana mąkę , proszek do pieczenia, budyń, cukier i mieszamy. Do składników mokrych dodajemy suche -mieszamy dużą łyżką nie miksujemy . Do papilotek nakładamy łyżkę ciasto potem łyżkę marmoladę i znów ciasto. Pieczemy ok 20 min . Drugą porcję zrobiłam z budyniem. Kiedy ciasta ostygną smarujemy je lukrem wymieszanym z kolorową posypką .