Sposób przygotowania:
Walentynkowe spaghetti
Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu. W tym czasie przygotowujemy serowe i szynkowe serduszka. Z plasterków szynki i żółtego sera wycinamy serduszka foremką w kształcie serca ( taką do ciasteczek ! ). Z podanych składników robimy sos pomidorowy- gotujemy wodę z dodatkiem koncentratu pomidorowego, dodajemy do smaku przyprawy. Można dodać przesmażoną cebulkę ( ja nie dodawałam, żeby było szybciej ). Wrzucamy pokrojone na kosteczkę resztki wędliny i sera, które pozostały po wykrojeniu serduszek, można dorzucić jeszcze więcej. Jeżeli sos nie jest zbyt gęsty, możemy go zagęścić. Ja użyłam koncentratu Łowicz i był on na tyle gęsty, że nie musiałam już sosu zagęszczać. Ugotowany makaron spaghetti zalewamy zimną wodą, odcedzamy, wykładamy na talerze; polewamy sosem pomidorowym. Wierzch ozdabiamy serowymi i szynkowymi serduszkami, posypujemy słodką papryką. SMACZNEGO :)