eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Walentynkowy ser Eli w cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na walentynki przygotowałam ser camembert owinięty plastrami boczku wędzonego i zapieczony w cieście francuskim.

Walentynkowy ser Eli w cieście

Składniki:

Walentynkowy ser Eli w cieście

ser i boczek

  • 3 sery camembert
  • 9 cienkich plastrów boczku wędzonego

pozostałe składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko.
  • keczup

Sposób przygotowania:

Walentynkowy ser Eli w cieście

przygotowanie boczku i sera

Walentynkowy ser Eli w cieście
Odpakować sery camembert. Rozdzielić plastry boczku.

Plastry boczku wędzonego rozdzielić. Sery camembert odpakować.

przygotowanie serków

Walentynkowy ser Eli w cieście
Owinąć trzema plastrami boczku każdy serek.

Każdy serek camembert owinąć trzema plastrami boczku.

przygotowanie serków cd

Walentynkowy ser Eli w cieście
Serki w boczku położyć na cieście francuskim.

Ciasto francuskie podzielić na 3 części. Na każdej części położyć serek owinięty boczkiem.

przygotowanie serków cd

Walentynkowy ser Eli w cieście
W zapakowanych serkach wyciąć po serduszku.

Serki zawinąć w ciasto francuskie i na środku wyciąć po serduszku.

przygotowanie serków cd

Walentynkowy ser Eli w cieście

Serki w cieście przełożyć do brytfanki wyłożonej pergaminem i posmarować ciasto i serduszka roztrzepanym jajkiem. Włożyć brytfankę do piekarnika nagrzanego do 200 C góra - dół i piec około 25 minut. Do wyciętych serduszek nałożyć keczup. Położyć serki na talerzach i rozkroić. Ser ze środka się wyleje.


Smacznego!


Tagi:

ser okazje dania