Sposób przygotowania:
Walentynkowy ser Eli w cieścieprzygotowanie boczku i sera
Plastry boczku wędzonego rozdzielić. Sery camembert odpakować.
przygotowanie serków
Każdy serek camembert owinąć trzema plastrami boczku.
przygotowanie serków cd
Ciasto francuskie podzielić na 3 części. Na każdej części położyć serek owinięty boczkiem.
przygotowanie serków cd
Serki zawinąć w ciasto francuskie i na środku wyciąć po serduszku.
przygotowanie serków cd
Serki w cieście przełożyć do brytfanki wyłożonej pergaminem i posmarować ciasto i serduszka roztrzepanym jajkiem. Włożyć brytfankę do piekarnika nagrzanego do 200 C góra - dół i piec około 25 minut. Do wyciętych serduszek nałożyć keczup. Położyć serki na talerzach i rozkroić. Ser ze środka się wyleje.
Smacznego!