Sposób przygotowania:
Pączki z czekoladą
Drożdże rozkruszamy do miski, wsypujemy cukier i wlewamy ciepłe mleko. Odstawiamy na 20 minut. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i ostawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Następnie odrywamy kawałki ciasta (mniej więcej wielkości większej mandarynki). Spłaszczamy wykładamy kostkę czekolady, zlepiamy i tworzymy kulkę.
Pączki układamy na bawełnianą ściereczkę, przykrywamy drugą ściereczką i zostawiamy na 30 minut.
W głębokim,szerokim garnku rozgrzewamy olej. Smażymy pączki z obu ston na złoty kolor na średnim ogniu.
Usmażone odsączamy z tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego
Następnie odrywamy kawałki ciasta (mniej więcej wielkości większej mandarynki). Spłaszczamy wykładamy kostkę czekolady, zlepiamy i tworzymy kulkę.
Pączki układamy na bawełnianą ściereczkę, przykrywamy drugą ściereczką i zostawiamy na 30 minut.
W głębokim,szerokim garnku rozgrzewamy olej. Smażymy pączki z obu ston na złoty kolor na średnim ogniu.
Usmażone odsączamy z tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego