Sposób przygotowania:
Walentynkowy tort
1. Ubijam miałka z żółtkami na puch. 2. Dodaje przesianą mąkę zproszkiem do pieczenia i kisiel. 3. Delikatnie mieszam składniki aż ciasto się zabarwi całe . 4. Przekładam do tortownicy wysmarowanej margaryną i posypana mąką 26 cm. 5. Piekę 30 minut w 170 stopniach. Masa 1: Ubijam śmietanę z cukrem pudrem i dodaje smietan fix. Masa 2: Galaretkę rozpuszczam we wrzątku w 200 ml wody i studzę , aż będzie zimna. Twaróg miksuje, dodaje galaretkę płynną i miksuje razem. Kiedy galaretka z serem zaczyna tężec znaczy że już jest gotowa. Wykonanie: 1.Biszkopt kroimy na 2-3 krążki zależy jak nam wyrośnie. 2.Skrapiamy pokrojony biszkopt sokiem z pomarańcza , każdy krążek. 3.Pierwszy krążek skropiony sokiem z połowy pomarańcza , nakładam na niego bitą śmietanę 400 ml . 4.Truskawki kroję w plastry i układam na śmietanie. 5.Przykrywam drugim krążkiem i kładę masę z twarogu i galaretki pokrywam boki i górę tortu . 6.Dekoruje truskawkami .