Sposób przygotowania:
Tort walentynkowy
Biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek, do żółtek dodajemy ocet i roztrzepujemy widelcem. Białka posypujemy szczypta soli ,ubijamy na sztywna pianę na koniec dodajac cukier. -Koniec miksowania Dodajemy zółtka mieszajac łyzką ,następnie makę z proszkiem do pieczenia a na koniec delikatnie budyń. Pieczemy około 50 min. na 180% Krem: Ananasy z puszki osaczamy na sitku( sok z ananasów zostawiamy) i kroimy je w kostkę. Do budyniu dodajemy cukier puder ,makę ziemniaczaną -rozpuszczoną w szklance soku z ananasa . W rondelku zagotowujemy szklankę wody i dodajemy mase budyniową .Studzimy. Masło ubijamy na puch, dalej ubijajac dodajemy budyń . Upieczony ostudzony biszkopt przecinamy na trzy częsci , kazda nasaczamy wodą z cytryną. Spód biszkopta smarujemy dżemem ananasowym i układamy kawałki ananasa, przykrywamy drugim plackiem, delikatnie dociskamy, drugi smarujemy naszym kremem i równiez układamy kawałki ananasa, przykrywamy trzecim plackiem, delikatnie dociskamy.Masa cukrowa: Żelatyne rozpuszczamy w wodzie . Do miski wsypujemy połowe cukru pudru do tego 2 łyzki glukozy ,nastepnie wlewamy rozpuszczona żelatynę i mieszamy. Resztę cukru pudru wysypujemy na stolnice wlewamy cukier wymieszany z zelatyną i glukozą i wyrabiamy z tego jednolita mase (żeby nam się nie kleiła do rak) Do masy dodajmy barwniki spożywcze. Dekorujemy torta wg. upodobań . SMACZNEGO!
Lady Marmolada
msewka
andzia67
andzia67
cherry
Mati13
luna
Eki
Sarenka
Natala1210
misia53
andzia67
Dziekuje Misiu za miłe słowa, dopiero sie uczę .
marietta