Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Waniliowe ciasteczka z amoniakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciasteczka z amoniakiem są bardzo kruche i smaczne. Przed pieczeniem można je posmarować białkiem i posypać cukrem kryształem.

Waniliowe ciasteczka z amoniakiem

Składniki:

Waniliowe ciasteczka z amoniakiem

 

Sposób przygotowania:

Waniliowe ciasteczka z amoniakiem
Mąkę przesiać, wymieszać z amoniakiem i cukrem waniliowym, dodać masło, dokładnie posiekać. Wbić jajka, wsypać cukier puder, dodać śmietanę, zagnieść ciasto. Następnie zawinąć w folię i włożyć do lodówki na noc. Następnego dnia ciasto cienko rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170-180 stopni około 12-15 minut.

Tagi:

jajko jajka