Sposób przygotowania:
Waniliowe ciasteczka
Ułatwiając sobie pracę, zamiast od razu zagniatać ciasto, najpierw utarłam masło z cukrem i cukrem waniliowym, za pomocą robota. Następnie dodawałam jajka i dosypywałam partiami przesianą mąkę ( około 45 dag) i proszek do pieczenia. Wymieszane ładnie ciasto przełożyłam na stolnicę, i podsypując mąką wyrobiłam gładkie i mięciutkie ciasto.
Następnie wałkowałam po kawałku i wycinałam ciasteczka, te które mają być przekładane masą lub powidłami cieniej. Kształty dowolne, wg gustu :)
Ciasteczka piekę w nagrzanym do 180 st. C piekarniku, około 14 minut ( do lekkiego zrumienienia.
Po ostudzeniu ciasteczka posypuję cukrem pudrem ,te które przeznaczone są do przełożenia, przekładam powidłami.
Następnie wałkowałam po kawałku i wycinałam ciasteczka, te które mają być przekładane masą lub powidłami cieniej. Kształty dowolne, wg gustu :)
Ciasteczka piekę w nagrzanym do 180 st. C piekarniku, około 14 minut ( do lekkiego zrumienienia.
Po ostudzeniu ciasteczka posypuję cukrem pudrem ,te które przeznaczone są do przełożenia, przekładam powidłami.
zewa
misia5
jaNina
monikaT83
zbysiowa
mysza75
zbysiowa
Dziękuję :)